Een hondenverzekering en 5 gedragsproblemen

Welke hondenverzekering de goedkoopste of de beste voor u is, hangt onder meer af van het ras, de locatie en de leeftijd van uw hond. Ook is de soort van dekking van belang. In het overzicht op www.huisdierenverzekeringafsluiten.nl staan de premies voor huisdierverzekeringen van verschillende aanbieders. Vergeleken zijn de premies voor de tien meest populaire hondenrassen van Nederland. U treft de premies aan voor honden jonger dan 1 jaar (puppies), en voor honden van 5 jaar oud. Ze zijn bij deze vergelijking uitgegaan van een reu. Teefjes zijn gewoonlijk iets duurder. De gehanteerde premie is de premie per maand. De verzekeraars bieden verschillende dekkingen aan. Hier zijn ze uitgegaan van de goedkoopste variant bij de verschillende huisdieren verzekeraars. Alle assuradeurs bieden de mogelijkheid de dekking verder uit te breiden. Hieronder vind je 5 gedragsproblemen van honden die met een verzekering helaas niet op te lossen zijn.

Angst om alleen te zijn

Honden voelen zich het veiligst in gezelschap. En sommige honden worden bang als hun baasje weggaat. Het is belangrijk om je hond aan te leren dat jij altijd terugkomt. In het begin laat je hem niet langer alleen dan 5 of 10 minuten. Daarna voer je de tijd dat hij alleen is, langzaam op, en laat hem lekker met zijn speelgoed spelen. Ook het aan laten staan van radio of TV wil nog wel eens helpen hem te kalmeren. Als je heel gewoon doet over jouw gaan en komen zal hij leren dat alleen zijn helemaal niet verkeerd hoeft te zijn. Leer ook je hond in zijn mand te blijven. Hij zal zijn eigen plekje leren te waarderen.

Janken om aandacht

Sommige honden janken als ze aandacht willen. Als je ze dan aanhaalt, of oogcontact met ze maakt, of wat dan ook maar doet, behalve ze in het geheel geen aandacht te geven, dan zul je ze leren dat janken om aandacht helpt. Laat ze dan dus totaal links liggen. Draai je hond maar de rug toe, kijk een andere kant uit, of ga de kamer uit als hij jankt. Dit zal hem duidelijk maken dat hij toch een iets rustiger manier moet vinden om jouw aandacht te krijgen. Probeer hem te helpen door hem te ruimhartig te belonen met aandacht als hij niet jankt.

Blaffen aan de deur

Als je hond gaat blaffen als er iemand aan de deur komt, kan dat een waarschuwing of een begroeting inhouden. Maar in beide gevallen kan dit vervelend zijn voor jou en je gasten. Om dit blaffen te verminderen kun jij je hond een nieuw kunstje leren. Geef hem een plek niet bij de deur,  maar wel met zicht erop, en leer hem om te blijven liggen als jij zegt “Op Je Plek”. Je weet dat je dit met waardering en beloning snel kunt aanleren. Als je deze opdracht gebruikt voordat je de deur open doet zul jij je hond helpen om rustig te blijven en je geeft hem tevens wat anders te doen terwijl hij wacht met zijn begroeting. Wat ook wil helpen is dat je een bekende naar je deur laat komen, met wat lekkers als beloning voor je hond. Maar doe de deur alleen open als je hond rustig is en op zijn plek ligt. Als je dit maar genoeg oefent zal hij leren om rustig te blijven.

Springen

Het is heel natuurlijk voor een hond om mensen te begroeten door tegen ze op te springen. Maar door dit maar toe te laten doen zal er voor zorgen dat mensen bij je wegblijven. De oplossing is om je hond geen aandacht te geven tenzij hij met zijn voorpoten op de grond staat. Dan kun je hem begroeten en met hem spelen.Een andere manier is je hond te laten zitten. Wacht tot hij dit doet voordat je aardig tegen hem doet. Wat ook kan helpen is jouw begroeting niet zo enthousiast te laten zijn. Dit zal jouw hond leren zijn begroetingen ook te beheersen. 

Biting

Elke hond kan bijten als hij zich angstig of bedreigd voelt. Leer je hond dus al in een vroeg stadium met mensen om te gaan en zich daar aangenaam bij te voelen. Laat hem langzaam maar zeker wennen aan verschillende omstandigheden zodat hij zich veilig kan voelen. Door regelmatig te spelen en plezier te hebben zal hij vertrouwen in mensen krijgen. Let wel op signalen dat je hond zich niet op zijn gemak voelt, en wat je kunt doen om dit ongemak weg te nemen of te verminderen. Vaak komen situaties met bijten voor met kinderen of eten, let dus zeer goed op dit soort momenten. En raadpleeg bij twijfel altijd professionele hulp.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Blog