Hond verlamd, geblesseerd of oud?

Heb jij een hond die verlamd is geraakt, geblesseerd is of misschien last heeft van ouderdom waardoor hij niet goed meer kan lopen. Er zijn veel honden die hier last van hebben.

Ze proberen te lopen, maar slepen hun achterpootjes mee achter zich aan of wankelen veel tijdens het lopen waardoor ze vaak omvallen of niet goed meer vooruit kunnen komen. De hond zit daardoor niet lekker meer in zijn vel en kan niet meer mee wandelen en spelen met andere honden zoals voorheen. Het ziet er erg sneu uit. Gelukkig is er een oplossing, namelijk een honden rolstoel. Voor veel gevallen is zo’n rolstoel een geschikte oplossing. Een rolstoel voor honden is een karretje waar je het achterste gedeelte van je hond in kunt laten steunen. De stoel biedt ondersteuning en zorgt ervoor dat je hond niet meer door zijn achterpoten kan zakken.

Voor verlamde honden is dit erg prettig, ze kunnen hun voorpoten gebruiken om vooruit te komen en door de wieltjes aan de achterzijde rijdt de hond zichzelf gemakkelijk vooruit. Vaak zijn de honden direct een stuk vrolijker omdat ze meteen merken dat ze hierdoor weer eenvoudig kunnen lopen en rennen. Ook voor honden die aan het revalideren zijn van bijvoorbeeld een operatie is een rolstoel een ware uitkomst. Het biedt ondersteuning en helpt de hond daarmee om zelf weer de kracht te krijgen om te lopen.

Bij de rolstoelen kun je ervoor kiezen om de pootjes in de speciale hangers te hangen, of om ze op de grond te laten zetten. Afhankelijk van het probleem met de hond en de verwachtingen in de toekomst kun je hier een keuze in maken. Wil je dat de hond zelf weer zijn poten gaat gebruiken om te lopen, dan is het verstandig om de poten op de grond te laten zetten, zodat de hond zelf langzaam weer mee gaat lopen. Is de hond geheel verlamd aan de achterpoten, dan zijn de hangers een goede uitkomst om te voorkomen dat de pootjes over de grond gaan slepen en daardoor kapot gaan.

Hondenrolstoelen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Wij kennen er drie. Twee soorten met twee wielen en één soort met vier wielen. Bij de meeste gevallen zijn de loopstoelen met twee wielen voldoende voor ondersteuning. Heeft de hond echter ook niet veel kracht meer in de voorpoten, dan is een rolstoel met vier wielen een goede uitkomst. Dit biedt net wat meer ondersteuning en maakt het daardoor voor de hond nog wat makkelijker om weer te gaan lopen.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Blog