Je hond ziek tijdens de vakantie

De zomervakantie is al bijna van start gegaan en dat betekent maar één ding. We pakken met zijn allen onze koffers in en gaan genieten van de zon in het buitenland. Als je gaat kamperen of een natuurreis maakt, is de kans groot dat jouw trouwe viervoeter ook mee mag. Maar wat moet je nou doen als je hond ziek wordt? Wij geven je een aantal tips!

Goed voorbereid op reis

Een hond neem je niet ‘zo maar’ mee op vakantie. Een goede voorbereiding is een echte must. Zorg dat je voldoende voeding bij hebt, een waterbakje die je gemakkelijk mee kan nemen en ook een fijne slaapplek zoals een mand is niet onbelangrijk. Veel eigenaren denken dat de voorbereiding er hiermee wel op zit. Maar wat nou als je hond ziek wordt tijdens jullie vakantie?

Het is aan te raden om van tevoren te kijken waar de dichtstbijzijnde dierenartsen zitten. Mocht je dier ziek worden, mank gaan lopen of een zichtbare verandering in gedrag vertonen, dan weet je hoe snel je bij een goede dierenarts kan zijn. Zorg er wel voor dat je vooraf een dierenverzekering hebt afgesloten, want een bezoekje aan de dierenarts kan al snel hoog oplopen in kosten.

Als je hond tijdens je vakantie ziek wordt, is het zaak een dierenarts in te schakelen als de ziekte niet vanzelf overgaat.  Maar omdat voorkomen beter is dat ziek worden, zijn goede voorbereidingen beter. Op de website

Met je hond op vakantie vind je tips over honden vakanties en accommodaties waar honden welkom zijn. Je kunt op de site last minute vakantie een last minute bungalow huren waar honden welkom zijn.  In de omgeving van bungalowparken vind je meestal wel een dierenarts. Bij de receptie van het park kunnen ze je meestal wel verder helpen.

Hoe zie ik dat mijn hond ziek is

Net zoals bij mensen veranderd het gedrag van honden vrijwel direct als ze ziek zijn. Als je merkt dat je hond niet meer wil eten en/of drinken, niet meer wil wandelen of veel meer slaapt dan normaal? Dan is het tijd om de alarmbellen te laten rinkelen. Kijk het een dagje aan. De kans bestaat namelijk dat je hond moet acclimatiseren, omdat hij in een nieuwe omgeving is. Maar is het na een dag nog steeds niet veranderd? Dan is het tijd om naar de dierenarts te gaan.

Wat je niét moet doen

Hebben wij last van hoofdpijn, buikpijn of hevig transpireren? Dan zoeken we op internet op of we nou wel of niet die ene griep of ziekte hebben. Als je hond ziek is, ga dan vooral niét googelen en ga gewoon naar een professionele dierenarts vlakbij je verblijf of neem contact op met je vaste dierenarts.

Zij hebben er veel meer verstand van en kunnen al gauw de vinger op de zere plek leggen en vertellen wat er met je hond is en wat je er tegen kan doen. Ga dus niet zelf aan de slag met pilletjes, zelfgemaakte zalfjes of tutorials die je op YouTube hebt gevonden.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Blog