Alle soorten hondenvoer

Goed hondenvoer is belangrijk voor de gezondheid van je hond. Bij het uitzoeken van je het juiste hondenvoer is het belangrijk om te kijken naar levensfase van de hond. Een puppy heeft namelijk andere voedingsstoffen nodig dan een senioren hond. Bij een puppy moet je namelijk voer hebben met veel eiwitten zodat ze goed kunnen groeien. Senioren honden hebben juist meer vezels nodig om obstipatie klachten te voorkomen. 

Alleen er zijn tegenwoordig zoveel soort hondenvoer dat het soms lastig is om te bepalen wat goed is voor je hond.In dit artikel leg ik uit wat de verschillen zijn tussen verschillende soorten hondenvoer.

Hondenbrokken

Hondenbrok is een vorm van droogvoer en bestaat uit drie verschillende soorten. Namelijk, geperst, geëxtrudeerd en geëxpandeerd. Het verschil tussen deze brokken is vooral de bereidingswijze waarop het geproduceerd is. Het grote voordeel van brokken is dat het over het algemeen een stuk goedkoper is dan de andere soorten hondenvoer. Ook kan je met hondenbrok eenvoudig afmeten hoeveel gram hij krijgt om aan de juiste hoeveelheid calorieën te voldoen. Waardoor je minder kans hebt op obesitas bij je hond.

Kijk voor de juiste kwaliteit hondenbrokken op hondenbrokken.nl voor hondenbrokken die passen bij jouw hond.

Blikvoer

Blikvoer is een vorm van natvoer die bestaat uit verschillende kwaliteiten. Het beste is om natvoer te kopen van een dierenwinkel of diervoeding speciaalzaak. Blikvoer uit de supermarkt bijvoorbeeld bevat vaak niet de juiste voedingstoffen die een hond nodig heeft. Zorg ervoor dat het blikvoer gespecificeerd vlees bevat met eventueel wat groenten en zonder suiker, soja en zetmeel. 

Rauw en vers vlees

Rauw en vers vlees geven aan je hond begint steeds populairder te worden. Dit heeft te maken met een aantal redenen, namelijk;

  • Honden stinken minder
  • Ze krijgen een glanzende vacht
  • Het is natuurlijker
  • Verminderd de kans op artrose, gebitsproblemen en parasieten
  • Minder ontlasting
  • Ze vinden het lekkerder

Naast dat al deze voordelen eraan vast zitten. Heeft rauw en vers vlees ook zo zijn nadelen, namelijk;

  • Lastig om een goede voedingsstoffen balans te vinden
  • Rauw vlees kunnen ziekteverwekkers bevatten
  • Opbergen is lastiger
  • Goede hygiëne is extreem belangrijk

LET OP: Rauw en vers vlees  Op NoIndex

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Blog