Anti-teken paracord EM-kralen voor honden

anti teken

Het zomerseizoen is in alle hevigheid losgebarsten en dus zijn er weer diverse zaken waar je op moet letten. Daarbij zijn teken een belangrijk punt, voor mens en dier. Na iedere wandeling moet je jezelf en je hond controleren op tekenbeten. De reden hiervoor is dat deze diertjes met de ziekte van Lyme besmet kunnen zijn. Als zij een mens of dier bijten kunnen ze deze ziektekiemen overdragen wat tot (ernstige) ziekteverschijnselen kan leiden. Hoe kun je deze vervelende klus iets makkelijker maken? 

Paracord EM-kralen

Gelukkig zijn er verschillende opties om je hond te beschermen en het risico op een tekenbeet te verlagen. Dit kan je doen door het maken van een halsband voor je hond en deze te voorzien van EM-kralen. Deze kralen zorgen ervoor dat een teek zich niet prettig voelt op de huid van je hond en daardoor niet zal bijten. Zo voorkom je dus effectief dat je hond gebeten wordt en besmet kan raken met de ziekte van Lyme.

Uitgelicht: EM Keramiek pijpjes anti teek

Zelf een halsband maken

Je kunt heel gemakkelijk zelf een halsband voor je hond maken. Door hiervoor paracord te gebruiken kun je verschillende kleuren en ontwerpen kiezen die goed bij je hond passen. Zo zijn er verschillende opties wat betreft de dikte van het paracord, maar ook qua kleuren zijn er vele mogelijkheden. Voor een kleinere hond hoeft het paracord niet heel sterk te zijn, maar voor een sterke hond van een  groot ras zul je liever wat dikker paracord gebruiken. Behalve diverse kleuren en patronen zijn er ook soorten paracord die reflecterende draden hebben. Hiermee is je hond een stuk beter zichtbaar in de koplampen van een auto als je in het donker een wandelingetje maakt.

Tip: 10MM Hondenlijn Premium

Hoe gebruik je de EM-kralen?

Voor een hond van gemiddelde afmetingen kun je 8 tot 10 van deze kralen in het ontwerp van de halsband opnemen. Het beste kun je daarvoor paracord type 2 of 3 nemen. Verdeel de kralen over de halsband die je knoopt om je hond optimale bescherming te geven tegen tekenbeten.

Conclusie

Tekenbeten zijn erg vervelend en als de teek besmet is met de ziekte van Lyme kan een teek je hond hiermee besmetten. Voorkomen is beter en hondeneigenaren zijn zeer enthousiast over het resultaat van deze kralen. Uiteraard blijft  het belangrijk om je hond na de wandeling te controleren om eigenwijze en zeer hongerige teken alsnog snel te kunnen verwijderen.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Blog