dierenarts

Net als bij mensen is het bij huisdieren ook erg duur wanneer hij of zij ziek wordt en niet verzekerd is. Dat tripje naar de dierenarts wordt dan ontzettend duur. Je wilt je hond natuurlijk de beste zorg bieden die mogelijk is. Daarvoor kun je hem verzekeren. Dit werkt eigenlijk gewoon  hetzelfde als bij mensen. Om niet teveel te betalen kun je een hondenverzekering vergelijken via internet. Dit gaat heel gemakkelijk en je weet snel waar je aan toe bent. In dit artikel lees je drie tips die je kunt gebruiken bij een hondenverzekering vergelijken.

1. Weet wat je huisdier nodig heeft

Niet elke verzekering vergoedt dezelfde ingrepen of behandelingen en daarnaast heeft niet elke soort hond meer van dezelfde zorg nodig. Sommige dieren hebben meer last van gewrichten dan anderen. Daarnaast kan het bij een hond met een aandoening handig zijn om te weten of de behandeling wordt vergoed. Sommige verzekeringen vergoeden ook inentingen of castraties. Het is verstandig om van tevoren te weten wat je nodig denkt te hebben en om te weten of je dit ook vergoed kunt krijgen.

2. Let goed op de maximale vergoeding en het eigen risico

Elke verzekering heeft een  eigen risico, net als bij je eigen zorgverzekering. Wanneer je denkt een lage premie gevonden te hebben is het slim om dan eerst te kijken naar de hoogte van het eigen risico en de maximale vergoeding per jaar. Wanneer de premie laag is, is het eigen risico bedrag vaak hoger. Zo kun je uiteindelijk nog duurder uitkomen dan je misschien had gewild. Als je al weet dat je jaarlijkse kosten hoog zullen worden is het verstandig om een verzekering te nemen die per jaar meer vergoed. Als je denkt weinig zorg nodig te hebben kun je het eigen risico verhogen om zo de premie laag te houden. Daarnaast is het gewoon altijd handig om dit van tevoren in kaart te brengen.

3. Bereken je premie

Bereken altijd eerst je premie via de websites bij verschillende verzekeringen. Zo weet je per verzekering precies waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten van de prijs. Een hogere premie is soms beter dan een lage. Hoe meer behandelingen worden vergoed, hoe beter de zorg die jij je hond kunt bieden is. Ga dus vandaag nog online je hondenverzekering vergelijken.