dierenarts

Als je van plan bent een hond in huis te nemen, overweeg dan om een hondenverzekering af te sluiten. Op die manier ben je verzekerd voor de medische kosten die je voor een hond maakt, kosten die soms behoorlijk op kunnen lopen. Hoeveel je precies betaalt voor een hondenverzekering is afhankelijk van het geslacht van je hond, de leeftijd van je hond maar ook het ras en het aantal kilo’s dat je hond weegt. Om financiële verrassingen te voorkomen is het bijzonder verstandig een hondenverzekering af te sluiten.

De medische kosten van een hond
Behalve de kosten voor hondenvoer en een halsband en riem of een trimbeurt, krijg je als hondenbezitter hoe dan ook te maken met medische kosten. Die kosten kunnen hoog oplopen en zijn onvoorspelbaar. Stel dat je hond aangereden wordt en verschillende behandelingen moet ondergaan. Dan zal de nota in korte tijd snel oplopen tot soms wel duizenden euro’s. Dat geldt ook als je op vakantie naar het buitenland gaat en je hond daar ineens ziek wordt. Ook dan kunnen de kosten die je maakt om je hond weer beter te maken heel snel oplopen.

Ook bij een hondenverzekering betaal je eigen risico
Om financiële verrassingen te voorkomen sluit je een hondenverzekering af. Net als bij mensen sluit je eenvoudig een basisverzekering af en kun je ook voor je hond allerlei aanvullende verzekeringen afsluiten. Bovendien betaal je ook voor je hond een eigen risico. Hoe lager dat eigen risico, hoe hoger de maandelijkse premie. En andersom uiteraard. Met een hondenverzekering ben je verzekerd voor de medische kosten van je hond en voor aandoeningen als bijvoorbeeld heup- en elleboogklachten, botbreuken, ontstekingen aan de baarmoeder, castratie, de cocktailprik, liesbreuk, navelbreuk en een nekhernia.

Ras, leeftijd, gewicht en geslacht bepaalt de hoogte van de premie
Doorgaans ben je met een hondenverzekering gedekt voor alle kosten die je maakt als je hond een ongeval krijgt. Uiteraard verschilt de hoogte van de dekking per verzekeraar en verschilt het per pakket. De hoogte van de premie die jij elke maand betaalt is afhankelijk van onder meer het geslacht van je hond, de leeftijd van je hond, het aantal kilo’s dat je hond weegt en zelfs van het soort ras dat je hebt.

Een oude lobbes is duurder dan een jonge pup
Het is uiteraard begrijpelijk dat je voor een hond op leeftijd meer premie moet betalen dan voor een kerngezonde, pasgeboren puppy. Maar wist je wel dat je voor een teef ook meer premie betaalt dan voor een reu? Dit omdat een vrouwelijke hond vaker ziek is dan een mannetje, deels omdat ze uiteraard ook puppy’s op de wereld zet.  Ook het ras speelt een rol voor de hoogte van de premie, dit omdat bepaalde rassen gemakkelijk en andere minder gemakkelijk te behandelen zijn. Ook het aantal kilo’s speelt mee in de totstandkoming van de hoogte van de premie, hoe zwaarder je hond, hoe hoger de premie die jij elke maand moet voldoen.