Header dehondenclub bulldog puppy rood kussen

Op vakantie met je hond

Wie een hond heeft en deze wil meenemen op vakantie, merkt al snel dat niet overal honden welkom zijn. Met name in hotels en resorts zijn honden meestal niet toegestaan.  Gelukkig zijn er veel adresjes te vinden waar je wel met je hond naar toe kan. Vakantiehuisjes met omheinde tuin, bijvoorbeeld.  Ook op bungalowparken vind je bungalows waar jij en je hond welkom zijn.  Als je op vakantie wilt met je hond en je wilt in Nederland blijven, kan je bijvoorbeeld een bungalow bij Center Parcs of Landal GreenParks huren. Ze hebben bij zowel Center Parcs als Landal hondvriendelijke bungalowparken.

Weekendje weg met hond.

Ook voor een weekendje weg met hond kan je een vakantiehuisje of bungalow op een vakantiepark huren. Een park midden in het bos of aan de kust bijvoorbeeld. Als je en weekendje met je huisdier op zo een park wilt verblijven, mag je meestal vanaf vrijdag 15.00 uur in de bungalow en moet je deze op zondag of maandag weer verlaten. Bij een lang weekend met hond is de uiterste vertrekdatum meestal maandag 11.00 uur.  Je hebt dan 3 nachten om lekker te relaxen. Misschien net voldoende om helemaal tot rust te komen.

Honden moeten in de meeste bungalowparken aangelijnd zijn.

Als een park hondvriendelijk is, wil nog niet zeggen dat honden er mogen los lopen. In 99 van de 100 bungalowparken is er een aanlijnplicht voor honden. Zelfs op de meeste honden campings is het verplicht de hond aangelijnd uit te laten. Gelukkig liggen de meeste bungalowparken en campings in een bosrijke omgeving en vind je hier voldoende losloopgebieden. Dat maakt een vakantie met hond toch wat leuker. Als je hond lekker mag rennen en spelen, heb jij het ook beter naar je zin en is je vakantie met je favoriete huisdier nog leuker!